ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ

Για άλλη μια φορά, ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών ζητά την ενεργή συμμετοχή δημοτών, φορέων και συμβούλων της αντιπολίτευσης στη λήψη αποφάσεων, με καινοτόμο τρόπο, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του δήμου αλλά και η ποιότητα ζωής των πολιτών.

Την Τρίτη 24 Μαΐου και την Τετάρτη 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν διαβουλεύσεις, μέσω τηλεδιάσκεψης, για δυο μεγάλα και εμβληματικά έργα-σχέδια στον δήμο Νεάπολης-Συκεών. Πρόκειται για το πρόγραμμα ανάπλασης του Δημοτικού Άλσους Συκεών (Δενδροφυτεία), καθώς και το πρόγραμμα «Νέα Πόλη» που αφορά την ανάπλαση και αναζωογόνηση μιας μεγάλης έκτασης που αγκαλιάζει τις Δ.Ε. Νεάπολης και Συκεών.

Οι πολίτες και οι εκπρόσωποι φορέων μπορούν να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετέχουν ζωντανά στις τηλε-διαβουλεύσεις του Δήμου από όπου κι αν βρίσκονται, μέσω του υπολογιστή, του τάμπλετ ή του έξυπνου κινητού τους τηλεφώνου (smartphone).

Η παρακολούθηση και συμμετοχή είναι εφικτή μέσα από τους παρακάτω συνδέσμους (links):

  • Google Meet για ενεργή συμμετοχή με video και ήχο (δείτε παρακάτω τα σχετικά links)
  • Σελίδα του Δήμου Νεάπολης-Συκεών στο Facebook (live streaming video)
  • Κανάλι YouTube του Δήμου (live streaming video)
  • Ιστοσελίδα www.e-diavoulefsi.gr (live streaming video και περισσότερες πληροφορίες)

Η πρωτοβουλία του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, με την υποστήριξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Novoville, έχει ως στόχο να ενισχύσει το δημόσιο διάλογο και να διευκολύνει σημαντικά τον ενεργό ρόλο των πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τις δύο μεγάλες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα του δήμου, δίνοντας “διαδικτυακό βήμα” στους συμπολίτες μας για να καταθέσουν τις ιδέες, τις προτάσεις αλλά και την κριτική τους.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των διαβουλεύσεων έχει ως εξής:

«Το κυριότερο είναι ότι θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια πόλη με υψηλές προδιαγραφές για μια διαρκώς βελτιούμενη ποιότητα ζωής των κατοίκων σε πολύ πυκνοδομημένες περιοχές», επισήμανε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Ωστόσο, όπως είπε, «θα πρέπει να λάβουμε ριζοσπαστικές και τολμηρές αποφάσεις, κι αν χρειαστεί να συγκρουστούμε είτε για να απελευθερώσουμε δομημένους χώρους προκειμένου να μετατραπούν σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, είτε μετατρέποντας δρόμους σε πεζοδρόμους, φροντίζοντας για την εξασφάλιση χώρων στάθμευσης».

«Στόχος των προωθούμενων παρεμβάσεών μας είναι να πρασινίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τον δήμο μας παρεμβαίνοντας στη βελτίωση του μικροκλίματος, και ταυτόχρονα, αναζωογονώντας το αστικό περιβάλλον, να δημιουργήσουμε συνθήκες ευχάριστης καθημερινότητας», πρόσθεσε ο δήμαρχος, καλώντας τους συμβούλους της αντιπολίτευσης, τους φορείς και τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στις διαβουλεύσεις με κατάθεση προτάσεων και ιδεών, προκειμένου «οι μελέτες και τα σχέδια να εμπλουτιστούν», όπως είπε.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέλιος Γκατζές παρουσίασε διευκρινιστικές λεπτομέρειες των δυο σχεδίων αναδεικνύοντας τη φιλοσοφία των μελετών, ενώ έκανε γνωστό ότι από το πρόγραμμα «Νέα Πόλη» αφαιρέθηκε το πάρκο Ρόδου και Σουλίου προκειμένου «να επισπευστούν οι διαδικασίες και ο χρόνος για την εκτέλεση του έργου καθώς αυτό βρίσκεται σε μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή στις Συκιές και οι ανάγκες είναι πιεστικές για την προώθησή του».