ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ

Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών συνεχίζει να πρωτοπορεί δίνοντας “διαδικτυακό βήμα” στους πολίτες, πραγματοποιώντας τη δημόσια τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του οικονομικού έτους 2023 μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, που σύμφωνα με το άρθρο 76 του Ν.3852/2010 αποτελείται από εκπροσώπους φορέων του Δήμου και δημότες, θα συνεδριάσει για να γνωμοδοτήσει επί του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του έτους 2023 τη Δευτέρα 10/10/2022, ώρα 18:00.

Οι πολίτες και οι εκπρόσωποι αθλητικών, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά αλλά και να συμμετέχουν στις διαδικασίες του Δήμου από όπου κι αν βρίσκονται, μέσω του υπολογιστή, του τάμπλετ ή του έξυπνου κινητού τους τηλεφώνου (smartphone).

Η παρακολούθηση και συμμετοχή είναι εφικτή μέσα από τους παρακάτω συνδέσμους (links):

Η πρωτοβουλία του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, με την υποστήριξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Novoville, έχει ως στόχο να ενισχύσει περαιτέρω το δημόσιο διάλογο και να διευκολύνει σημαντικά τον ενεργό ρόλο των πολιτών στον καθορισμό των προτεραιοτήτων του Δήμου, οι οποίοι μπορούν με εύκολο τρόπο να καταθέσουν τις ιδέες, τις προτάσεις αλλά και την κριτική τους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών το 2020 κατέστη ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά που έδωσε τη δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθήσουν ζωντανά και να συμμετάσχουν διαδικτυακά στις κορυφαίες διαδικασίες του κοινωνικού διαλόγου, ενώ κατέκτησε και το Χάλκινο Βραβείο των Best City Awards 2020 στην ενότητα «Εφαρμογή ηλεκτρονικής διαβούλευσης για σημαντικές αποφάσεις και σχέδια». Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς η συνολική συμμετοχή των πολιτών ήταν κατά μέσο όρο 20 φορές μεγαλύτερη συγκριτικά με τις παραδοσιακές μεθόδους διαβούλευσης.

Ο ανοιχτός διάλογος με τους πολίτες, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, συνεχίστηκε με επιτυχία στις τηλε-διαβουλεύσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2022, αλλά και στις τηλε-διαβουλεύσεις για το Έργο “Νέα Πόλη” και για την ανάπλαση του Δημοτικού Άλσους Συκεών (Δενδροφυτεία). Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και να παρακολουθήσετε τα βίντεο των προηγούμενων τηλε-διαβουλεύσεων του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, εδώ.