Αναλυτικές Πληροφορίες

Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν διαδικτυακά στις τηλε-διαβουλευσεις που θα πραγματοποιηθούν απο τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2020 με θέμα τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2021.

Αποτελεί μια πολύ σημαντική διαδικασία κατά την οποία τα τοπικά συμβούλια με τους δημότες και εκπροσώπους αθλητικών, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων θα καταθέσουν προτάσεις για έργα, υποδομές και δράσεις για το επόμενο έτος.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η διαδικασία αυτή θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθήσουν ζωντανά αλλά και να συμμετέχουν χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το έξυπνο κινητό τους τηλέφωνο. Η παρακολούθηση και συμμετοχή είναι εφικτή μέσα από τους παρακάτω συνδέσμους (link): 

  • Google Meet για ενεργή συμμετοχή με video και ήχο (δείτε παρακάτω σχετικά links)
  • Σελίδα του Δήμου Νεάπολης-Συκεών στο Facebook (live streaming video)
  • Κανάλι YouTube του Δήμου (live streaming video)
  • Ιστοσελίδα www.e-diavoulefsi.gr (live streaming video)

Ο Δήμος μας συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ενσωματώνει νέες τεχνολογίες στις διοικητικές του δομές. ‘Οραμα και στόχος μας είναι η γνώμη των πολιτών να ακούγεται ακόμα πιο δυνατά και η επικοινωνία τους με το Δήμο να γίνεται άμεσα, από όπου κι αν βρίσκονται. Ευελπιστούμε φέτος να υπάρξει από όλους τους συμπολίτες μας μεγαλύτερο ενδιαφέρον και συμμετοχή, ώστε να αναδειχθούν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Δήμου, καθώς και ιδέες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων μας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των διαβουλεύσεων έχει ως εξής:

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 7/9/2020, ώρα 17:30 – ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΔΕ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

            (google meet: https://meet.google.com/rzn-xbfr-oek )

  • ΤΡΙΤΗ  8/9/2020, ώρα 18:00: ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΔΕ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

            (google meet: https://meet.google.com/kee-ktoi-ptz )

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 9/9/2020, ώρα 17:30: ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΔΕ ΠΕΥΚΩΝ 

            (google meet: https://meet.google.com/cmc-khnt-ccq )

  • ΠΕΜΠΤΗ 10/9/2020, ώρα 17:30: ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΔΕ ΣΥΚΕΩΝ

           (google meet: https://meet.google.com/jiv-smjh-bhv )

Η Δημοτική Επιτροπή διαβούλευσης, που σύμφωνα με το άρθρο 76 του Ν.3852/2010 αποτελείται από εκπροσώπους φορέων του Δήμου και δημότες, θα συνεδριάσει για να γνωμοδοτήσει σχετικά επί του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του έτους 2021 την ΔΕΥΤΕΡΑ 21/9/2020, ώρα 18:30.

Ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, κ. Σίμος Δανιηλίδης, δήλωσε σχετικά: «Αλλάζουμε σελίδα, εισάγοντας το Δήμο μας στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ανοίγοντας ένα νέο άμεσο και σύγχρονο κανάλι επικοινωνίας και διάδρασης μεταξύ Δήμου και δημοτών. Είμαι βέβαιος ότι οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν και αυτήν την καινοτομία του Δήμου Νεάπολης-Συκεών συμμετέχοντας στη χαρά της διαβούλευσης, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε από κοινού το Δήμο του μέλλοντος».

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας-Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής, Έξυπνης Πόλης, Καινοτομίας, Τεχνολογιών-Πληροφορικής Δήμου Νεάπολης-Συκεών, κ. Αντώνης Σαουλίδης, δήλωσε: «Για πρώτη φορά η διαβούλευση γίνεται ηλεκτρονικά, διευκολύνοντας σημαντικά τον ενεργό ρόλο των συμπολιτών μας στον καθορισμό των προτεραιοτήτων του Δήμου μας. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των δημοτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση με τη βοήθεια της τεχνολογίας».