ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΤΗΛΕ-ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ “ΝΕΑ ΠΟΛΗ”
ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5/2022

Με το προωθούμενο έργο «Νέα Πόλη» θα επιδιωχθεί μια νέα «πολιτιστική ταυτότητα» στην περιοχή συνολικής έκτασης 460 στρ.. Αυτό αποσκοπεί στην αστική αναζωογόνηση, την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση όμορων περιοχών των Δ.Ε. Νεάπολης και Συκεών, συμπεριλαμβάνοντας και τον άξονα της οδού Ελ. Βενιζέλου και της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου σε μήκος 1,8 χλμ.

Συγκεκριμένα οι υπό μελέτη περιοχές στη Νεάπολη περικλείονται από τις οδούς Αμασείας, Π. Τσαλδάρη, Ίμβρου, Ελ. Βενιζέλου, Ο. Πάλμε, Ρ. Φεραίου, Ελλησπόντου, λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου, Θειρών, Γρ. Λαμπράκη, Γερμ. Καραβαγγέλη, Μητροπόλεως και για τη Δ.Ε. των Συκεών από τις οδούς Κομνηνών, Τριπόλεως, Σουρμενών, Ρ. Φεραίου, Ναυπάκτου, λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου, Θερμοπυλών, Τυρνάβου και Κρήτης.

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος μέσα από την ενίσχυση του πρασίνου και τη διαμόρφωση υπαίθριων δημόσιων χώρων, τη δημιουργία οδών ήπιας κυκλοφορίας, τη διεύρυνση, συμπλήρωση και αποκατάσταση των πεζοδρομίων επιτυγχάνοντας συνθήκες άνετης και ασφαλούς κίνησης των πεζών, με πρόβλεψη για την ανεμπόδιστη, άνετη και ασφαλή κίνηση ΑμεΑ.

Παράλληλα προβλέπονται υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων καθώς και του υπέργειου δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ (υψηλής και μεσαίας τάσης, αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων των οδών με σύγχρονο δίκτυο φωτισμού χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (LED), κατασκευή υποδομών σταθμών ηλεκτροκίνησης, εγκατάσταση ευφυών εφαρμογών (για τους σηματοδότες, σημάνσεις και τον φωτισμό των οδών), αντικατάσταση των στάσεων των λεωφορείων, ενώ επιλέγονται στοιχεία αστικού εξοπλισμού (κάδοι, παγκάκια, φωτιστικά, κολωνάκια, πέργκολες) κατασκευασμένα από κατάλληλα υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον, σύγχρονων ευρωπαϊκών προδιαγραφών και υψηλής αισθητικής.

Βασική επιδίωξη του έργου είναι η ενίσχυση του πρασίνου, διαμορφώνοντας με επιλογή κατάλληλων υλικών εδάφους ευνοϊκό μικροκλίμα, με έμφαση στην ανάπτυξη μικροτοποθεσιών πρασίνου (ενσωμάτωση υδάτινων στοιχείων, κατασκευή κήπων βροχής), που ενισχύουν την κοινωνική σύνδεση με ασφάλεια, ενώ παράλληλα επιδιώκεται και η σύνδεση αυτών με τους μεγαλύτερους ανοιχτούς χώρους αυξημένης αριθμητικά πληθυσμιακής συγκέντρωσης, αλλά και τα δημόσια κτίρια που καλύπτουν τις ανάγκες διοίκησης, εκπαίδευσης, πολιτισμού, πρόνοιας, ψυχαγωγίας και άθλησης.

Δείτε το Βίντεο #1
Δείτε το Βίντεο #2

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ 24/5/2022

Σύμφωνα με το προωθούμενο σχέδιο που παρουσιάστηκε σήμερα, το Δημοτικό Άλσος Συκεών (Δενδροφυτεία) προβλέπεται, μέσα από ήπιες επεμβάσεις, να μετατραπεί σε ένα αναβαθμισμένο πάρκο πολιτισμού, αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για την ευρύτερη περιοχή ολόκληρης της πόλης.

Πρόκειται για ένα από τα πολύτιμα στολίδια του δήμου, ανεκτίμητο πνεύμονα πρασίνου και ζωτικό χώρο αθλητισμού και ψυχαγωγίας για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, συνολικής έκτασης 72 στρεμμάτων, που γίνεται καθημερινά πόλος έλξης για εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους πολίτες.

Συνοπτικά, εκτός των εργασιών συντηρήσεων και αποκαταστάσεων των υφιστάμενων υποδομών, στο έργο προβλέπονται παρεμβάσεις βελτίωσης και ενίσχυσης των φυτεύσεων δένδρων, θάμνων και αρωματικών φυτών, ενίσχυση της πανίδας και των ενδιαιτημάτων της, συντήρηση μονοπατιών και χάραξη νέων, συντήρηση και βελτίωση του αστικού εξοπλισμού, αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών σωμάτων με LED και ενίσχυση του φωτισμού των νέων περιοχών, ενίσχυση του στοιχείου του νερού (λίμνη, ρυάκι, νησάκι, γέφυρα), δημιουργία θέσεων στάθμευσης για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία, χωροθέτηση και εξοπλισμός για ψυχαγωγικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες.
Επίσης περιλαμβάνονται η κατασκευή θεματικών κήπων -κήπων εκπαίδευσης- οργάνωση ετήσιου φεστιβάλ κηποτεχνίας, η δημιουργία τόπου περιπέτειας (φυσικός τόπος εκπαίδευσης και παιχνιδιού- natural educational playscape), η δημιουργία μικροτοποθεσιών άθλησης- εκγύμνανσης ενηλίκων με όργανα γυμναστικής, η δημιουργία μικροτοποθεσιών στάσης και καθιστικών για ξεκούραση, παιχνίδι, αναψυχή, πικ-νικ, παρατήρηση, καθώς και η εγκατάσταση εφήμερων λυόμενων κατασκευών για στέγαση μόνιμων και εποχικών εκθέσεων ή και φεστιβάλ όπως υπαίθριο μουσείο φυσικής ιστορίας, εκθέσεις τοπικής τέχνης, βιβλίου, κ.τ.λ.

Δείτε το Βίντεο

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2022
26-29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΔΕ ΠΕΥΚΩΝ 26/09/2021: Δείτε το Βίντεο
ΔΕ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 27/09/2021: Δείτε το Βίντεο
ΔΕ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ & ΔΕ ΣΥΚΕΩΝ 28/09/2021: Δείτε το Βίντεο #1, Δείτε το Βίντεο #2
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΕΔ 29/09/2021: Δείτε το Βίντεο

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2021
7-10 & 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΔΕ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ 7/09/2020: Δείτε το Βίντεο
ΔΕ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 8/09/2020: Δείτε το Βίντεο #1, Δείτε το Βίντεο #2
ΔΕ ΠΕΥΚΩΝ 9/09/2020: Δείτε το Βίντεο #1, Δείτε το Βίντεο #2, Δείτε το Βίντεο #3
ΔΕ ΣΥΚΕΩΝ 10/09/2020: Δείτε το Βίντεο #1, Δείτε το Βίντεο #2, Δείτε το Βίντεο #3
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΕΔ 21/09/2020: Δείτε το Βίντεο #1, Δείτε το Βίντεο #2, Δείτε το Βίντεο #3, Δείτε το Βίντεο #4